Over Mijn Leven, Chaïma Moutarazak (Lifestyle by Chaima©)


Mijn achtergrond: 

Mijn naam is Chaïma Moutarazak en ik ben in Nederland geboren en getogen. Mijn achtergrond is Marokkaans (Casablanca). Ik kom uit een gezin van een vader, moeder en zusje (met z'n vieren). Ik heb een prachtige 90'er jaren jeugd gehad met mijn zusje die Nederlands kampioen en Limburgs kampioen sparren Taekwondo is. Mijn liefdevolle zusje waar ik een sterke band mee heb, heeft mij ook altijd gesteund en ik ben trots op haar dat ze inmiddels moeder is en een sterke vrouw. Ik kom uit een liefdevol gezin waar respect, normen en waarden hoog in de vaandel staan.

Nu komt mijn levensverhaal.....

Dit is mijn levensverhaal in volgorde:

Toen ik 1 jaar oud was startte ik met Taekwondo in een mini Taekwondo-pakje. 

Mijn vader en tevens mijn trainer nam me altijd mee naar iedere training en wedstrijd in gymzalen en sporthallen. Ook mijn moeder ging altijd mee naar de trainingen en wedstrijden om mij en mijn vader te supporten. Naast Taekwondo wat altijd mijn hoofdsport bleef deed ik ook andere sporten erbij waar mijn moeder mij altijd heen bracht zoals zwemmen (waarbij ik alle diploma's heb behaald), ballet, schaatsen, turnen, streetdance, breakdance, skeeleren, badminton en theaterschool. Mijn moeder gaf mij ook extra les met bepaalde schoolvakken en leerde me vroegtijdig rekenen etc. Mijn moeder heeft zeker ook een rol gespeeld achter mijn successen.

Ik was de allereerste jongste meisje van zowel Nederland als België en Luxemburg die zwarte band behaalde toen ik 8 jaar oud was.

Mijn ouders steunden me en zeiden altijd dat school op nummer 1 staat en ik goed mijn schoolzaken moest plannen om sporten op hoog niveau te combineren met studeren. Toen ik op de basisschool in groep 8 zat, hadden mijn ouders me ingeschreven voor een extra opleiding voor blind typen en deze examen behaalde ik met succes. Ik kreeg het cijfer: ''9'' op mijn blind typ diploma voor 148 aanslagen per minuut die ik blind typ. Op school deed ik altijd hard mijn best om hoge punten te halen ondanks mijn drukte met sport en trainde iedere dag hard na schooltijd. Maar mijn ouders gaven me altijd alle liefde en steun. In moeilijke tijden stonden me ouders altijd voor me klaar en leerde mij na het vallen meteen op te staan en sterker te worden. Ik was nog nooit blijven zitten en had topsport niveau bereikt. voor  Uitslapen of weekend bestond niet in mijn woordenboek. Wanneer vriendinnen van mij leuke dingen deden, was ik hard aan het trainen in de gym of bezig met studeren. Mijn vader was 24/7 mijn personal trainer. Na hard trainen maakte ik deel uit van de Nederlandse selectie en speelde ik internationale wedstrijden namens Nederland.

Ik was bijna iedere week in het buitenland om internationale wedstrijden te spelen en zo punten te verzamelen voor de WK (Wereldkampioenschap) waarbij ik 2 jaar op 'n rij nummer 1 in de ranglijst stond van Nederland voor de WK. Ik reisde altijd met studieboeken over de wereld en studeerde onderweg in vliegtuigen, treinen, bussen, taxi's, metro's, trams, hotels en studeerde ook in de sporthallen nadat ik klaar was met wedstrijden spelen. 

In 2010 werd ik Award Winnares als Sporttalent.

Ik behaalde velen internationale titels en werd Freestyle kampioen. Uiteindelijk ben ik ook 9-voudig Kampioen Taekwondo geworden  + 2X gekwalificeerd voor de WK.

Ik gaf ook altijd samen met mijn vader training in de vereniging: Taekwondo Moutarazak in Sittard-Geleen. Mijn vader leerde me veel van zijn professionele kennis en ervaring. Op mijn 17e jaar begon ik tussen de drukte in met mijn rijbewijs en op mijn 18e jaar had ik officieel mijn rijbewijs behaald.

Nadat ik mijn economie diploma had behaald, behaalde ik uiteindelijk ook bij de secretariële beroepen opleiding mijn diploma als Secretaresse. Ik had bij velen bedrijven gewerkt als directie secretaresse, management secretaresse, medisch secretaresse bij verschillende ziekenhuizen, logistiek backoffice medewerker, frontoffice medewerker en kantoren. En in totaal heb ik 5 talen gestudeerd waaronder Nederlands, Engels, Frans, Arabisch en Duits. 

Tussendoor als hobby sinds mijn 19e jaar ben ik ook freelance bruidsmodel voor witte trouwjurken en Arabische haute couture jurken. Ik reisde toen al vaak naar verschillende designers en ziana's over heel Nederland en België voor fotoshoots en modeshows. In 2015 werd ik finaliste van de Miss schoonheidsverkiezing (beauty pageant) van Miss Maghreb BeNeLux. Op de ranglijst met 8 andere finalisten na verschillende castings uit ongeveer 500 inschrijvingen over heel Nederland, België en Luxemburg (verschillende meiden met 'n achtergrond van 'n Arabische land zoals Marokko, Algerije, Tunesië, Egypte etc..) stond ik daarvan op nummer 1 en mensen konden massaal stemmen. Uiteindelijk met stemmen eindigde ik op nummer 1.

Ook bedacht ik in 2015 de naam en social media platform ''Lifestyle by Chaima'' en was ik gestart met Vloggen en Bloggen met als doel om alle mensen jong/oud te inspireren en te motiveren + mensen 'n kijkje in mijn drukke professionele sportleven en privé leven te geven. Inmiddels heb ik vrijwillig als Lifestyle by Chaima 'n bereik behaald van 152.000 (152K) mensen.

Daarnaast is mijn hobby ook als kunstenaar fotograferen, schetsen/tekenen, Henna tatoeages zetten en wandelen. 

Ook begon ik in 2016 aan de officiële trainersopleiding hoogste niveau en behaalde officieel mijn diploma Taekwondo Trainer via NOC*NSF en ministerie van Sportzaken.

Uiteindelijk in 2017 besloot ik ook de World Taekwondo opleiding te doen als Internationale scheidsrechter sparren (kyorugi) en behaalde mijn diploma.

Vervolgens heb ik ook mijn diploma internationale scheidsrechter para behaald en ondertussen werd ik in 2017 ook de scheidsrechter coördinator Hanmadang Taekwondo in Nederland. Daarnaast ben ik ook Poomae scheidsrechter en heb ik altijd alle bijscholingscursussen gevolgd.

Ik werd de jongste vrouwelijke internationale scheidsrechter sparren in de wereld. Ik reisde naar cruciale internationale puntenwedstrijden in de wereld omdat mijn doel was om te scheidsrechteren op de Olympische spelen in Tokyo 2020. Uiteindelijk behaalde ik wereldwijd de eerste selectie voor de scheidsrechter trainingskamp in Rusland voor de Olympische spelen in Tokyo.

Inmiddels onverwachts trouwde ik in 2019 met een Nederlandse man (Marokkaanse achtergrond, Nador) uit Amsterdam. Hij werd de liefde van mijn leven. Omdat ik 'n carrière vrouw ben met 'n druk leven, had ik nooit verwacht om te trouwen, maar God heeft mij de liefde van mijn leven, met wie ik uiteindelijk trouwde op mijn pad gezet. Ik verhuisde van Limburg NL naar Noord-Holland. Daarna raakte ik zwanger en moest ik dus een keuze maken. Ik had om deze reden mijn kwalificatie als scheidsrechter voor de trainingskamp in Rusland voor de Olympische spelen in Tokyo afgemeld en koos voor mijn zwangerschap en baby. Tot op heden leid ik nog een druk sportief leven met successen, maar dan met een gelukkig getrouwd leven met de functie vrouw van en moeder van erbij. De nieuwe successen die ik op heden maak zijn ook mede mogelijk door mijn man die mij steunt.

In 2019 opende ik mijn Taekwondo vereniging in Amsterdam West. Dat liep goed... maar toen kwam corona op de wereld wat schade richtte en toen besloot ik daarom in Amsterdam te stoppen. Dat was zuur omdat ik alles in Amsterdam had opgebouwd en weer bij 0 moest gaan beginnen. Maar ik bleef positief denken en geloven dat ik een oplossing zou vinden omdat ik altijd erin geloof dat na moeilijke tijden mooiere tijden komen en je sterker wordt van tegenslagen.

In 2020 na mijn bevalling opende ik mijn nieuwe Taekwondo Vereniging in Zaandam. Ik ging persoonlijk flyeren en veel mensen hadden animo in mijn professionele trainingen. Ik had een coronaproof feestelijke opening gegeven tijdens de allereerste training en er was veel jeugd. Ook kreeg en krijg ik tot op heden positieve reacties van zowel de jeugd zelf als hun ouders dat ze de trainingen en mijn mind-set adviezen geweldig vinden en in een korte tijd veel ontwikkelingen en groei zien.

Ik kreeg een band met de jeugd in Zaandam en ben vertrouwenspersoon geworden voor velen. Ik adviseer vrijwillig jeugd en ouders en heb velen kinderen op het juiste pad terug gekregen waar ouders heel blij mee zijn. Mijn doel met mijn Taekwondo vereniging wat niet alleen vechten (zelfverdediging) is maar een manier van leven met respect/normen/waarden, is om een steentje bij te dragen aan de gemeenschap en wat te betekenen voor de jeugd zodat zij hun doelen gaan bereiken, presteren en het beste uit zichzelf halen. De jeugd is de toekomst.

Samen met mijn vader geven trainingen op 2 locaties:

-Taekwondo Vereniging Moutarazak locatie Zaandam
-Taekwondo Vereniging Moutarazak locatie Sittard-Geleen

In oktober 2020 werd ik Kampioen 1e plaats van de Online Internationale Skill Perfection Contest Wedstrijd categorie Vrouwen. Deze wedstrijd werd georganiseerd door het land India. Er waren in totaal 600 deelnemers uit 11 landen van de wereld: Irak, Koerdistan, Tunesië, Uae, Qatar, Nederland, Frankrijk, Rusland, Nepal, India, Thailand. Ik kreeg mijn medaille, beker en diploma van mijn behaalde 1ste plaats titel thuis per post in een pakket opgestuurd vanuit India van de organisator Master Fahad.

In 2021 bedacht ik een project. Ik ontwierp en maakte een professionele Studio (kleine dojang= zaal/trainingsruimte) genaamd:

''Studio Master Chaima Taekwondo & Gym'.

Deze met als doelstelling online training aan mijn clubleden te geven en opnames/foto's te maken voor Lifestyle by Chaima. Uiteraard train ik zelf ook in de studio omdat ik zelf ook fit moet blijven als voorbeeldfunctie.

Ook ben ik sinds maart 2021 benoemd tot Workshop Organisator van de Taekwondo Bond Nederland voor Online Workshops/cursussen/bijscholingscursussen die de Taekwondo Bond Nederland biedt.

Sinds april 2021 besloot ik deze actuele website www.lifestylebychaima.com te ontwerpen en runnen waarin ik clubtrainingen, personal training, workshops/boekingen, verschillende producten, motivatie/inspiratie en tips biedt met mijn professionele kennis, ervaring en bereikte hoogtepunten in mijn leven om jouw leven te verbeteren en te ontwikkelen op gebied van een gezond en natuurlijke fit body & mind d.m.v. mijn diensten en motivatie/inspiratie posts.

Sinds juni 2021 ben ik ook actief als ''Bondsafgevaardigde van District West Nederland van Taekwondo Bond Nederland''.

In juli 2021 werd ik officieel benoemd tot ''Journalist van de Redactie Taekwondo Bond Nederland''. Mijn gebieden als journalist voor TBN zijn ''kinderen/jeugd in Taekwondo'' + ''Fashion van Taekwondo'' + ''Poomsae Taekwondo tips voor iedereen van Grand Master Mustapha Moutarazak''.

De hele maand december 2021 heb ik vanwege de velen complimenten, lieve reacties en velen website bezoekers besloten om meer liefde in deze actuele website te steken en de gehele website te vernieuwen voor nog meer leesplezier, kijkplezier en motivatie/inspiratie-plezier. Vol passie en liefde voor alle liefhebbers, lezers, clubleden is deze gloednieuwe website per 30 december 2021, vlak voor het nieuwe jaar 2022, gelanceerd en online gezet.

Vanaf maart 2022 is Chaïma namens Taekwondo Vereniging Moutarazak locatie Zaandam & Sittard-Geleen de ''Lifestyle by Chaima Shop'' gestart wat 'n online vrijwillig liefdadigheid winkeltje is via deze website www.lifestylebychaima.com/winkel voor clubleden en om iemand mee te verrassen als cadeau. De items die iedereen kan bestellen geven motivation vibes en hebben als doel om iedereen jong/oud te motiveren om hun (sport)doelen in het leven te behalen met kwaliteit en 'n representatieve stijlvolle look. Iedereen die dus 'n item besteld doneert dus aan 'n ''Goede doel'': ''onze Taekwondo Vereniging die sinds 1990 'n zéér belangrijke rol speelt en 'n steentje bijdraagt aan de maatschappij🤍''. Ook is vanaf heden de clublogo van Taekwondo Moutarazak officieel veranderd naar 1 prachtige clublogo van Vader en Dochter samen van Taekwondo Vereniging Moutarazak locatie Sittard-Geleen en locatie Zaandam. (Leuk weetje is dat de actie foto's in de clublogo gemaakt zijn uit 'n echte actie foto van Vader Grand Master Mustapha Moutarazak en Master Chaïma Moutarazak.)

Op 29 mei 2022 ben ik Officieel benoemd tot 🌍⭐Hall of Fame⭐en Titel & Silver Award: ''International Instructor of the Year 2022''🏆 als 1ste jongste vrouwelijke Martial Artist uit Nederland tijdens de International Martial Arts Hall of Fame Oscar Uitreiking Gala te Tiel waar verschillende Martial Artisten aanwezig waren vanuit de hele wereld zoals: Amerika, Spanje, Venezuela, Oostenrijk, Israël, Ierland, Duitsland, België etc..

⬇ Wilt u extra weetjes weten over Chaïma + uitgelichte Taekwondo video's/foto's zien van haar? Scroll verder naar beneden.

➡ Wilt u meer actuele video's en foto's zien van Chaïma's Privé leven? Klik dan op de onderstaande button''Ik ben een rolmodel en motivatie persoon voor velen mensen, jong/oud, mannen/vrouwen en internationaal. Met mijn entertainment posts die ik sinds 2015 als blogger/vlogger deel op de facebook volgpagina genaamd Lifestyle by Chaima en de nieuwe website sinds mei 2021 www.lifestylebychaima.com, hoop ik met mijn positiviteit en inspiratie die ik openbaar deel, iedereen te motiveren om hun doelen in het leven te bereiken en hun dromen waar te laten maken.''

''Met mijn kennis, ervaring, bereikte hoogtepunten is mijn doel om mensen te helpen om hun (sport)doelen te bereiken en ze te zien ontwikkelen en groeien.''

''Ik steek veel energie en tijd uit de grond van mijn hart in de jeugd van de gemeente Zaanstad met het ondersteunen, opvoeden, trainen, laten ontwikkelen en op het juiste pad krijgen van jongeren in Zaanstad. Ik heb veel contact met jongeren en hun ouders. Velen jongeren zien mij als hun vriendin naast het feit dat ik hun trainer ben en ik krijg dagelijks velen lieve berichten van ouders met complimenten hoe hun kinderen door mij 'n grote groei en ontwikkeling maken. Ik houd de jeugd van de straat af, geef ze zelfvertrouwen en stuur ze in de juiste richting met mijn professionele coaching skills zodat zij iets van hun leven gaan maken en 'n prachtige toekomst met bereikte doelen zullen hebben. Daarnaast geef ik tips en adviezen aan ouders betreft hun kinderen en het opvoeden met velen bereikte successen.''

''Ik heb altijd naast mijn training tips en coaching als trainer veel mensen ook vrijwillig geholpen met adviezen en tips geven over design, interieur, fashion, kledingstijl en kunst. Kortom 'n complete Lifestyle coaching.''

''Mode betekent meer voor mij dan een goed gevulde garderobe. Mode betekent voor mij mezelf durven te zijn, maar ook uniek en onderscheidend zijn. In jezelf geloven, positief zijn en nooit opgeven heb ik altijd van huis uit meegekregen.''

''Ik ben alle mensen jong en oud dankbaar voor hun vertrouwen in mij en dat velen zeggen dat zij mij zien als inspiratie en motivatie persoon. Ik krijg dagelijks veel lieve berichten en complimenten in mijn inbox. Daar bedank ik iedereen voor. Ook krijg ik velen berichten in mijn inbox dat ik de reden ben van 'n gezonde positieve switch in hun leven m.b.t. gezondheid, sport, mentale gezondheid, afvallen, doelen bereiken, positiviteit. May God Bless Everybody. Ik bedank nogmaals iedereen uit de grond van mijn hart.''